Zoeken

Take me on a Journey #01


Hi en welkom op mijn allereerste blog!

Heel erg leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! Om een beter beeld te geven over wie/wat er achter deze website schuilt, zal ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Patty, 29 jaar, geboren en getogen in Bergen en op dit moment sta ik aan de voet van een avontuur, klaar om op reis te gaan naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Ontstaan van JUST Photograph Het lezen van een boek kan letterlijk je leven omgooien. Toen ik aan het begin van 2019 het boek “Master your mindset” van Michael Pilarczyk in een adem uitlas veranderde voor er voor mij veel. Er ontstond een ketting reactie naar de zoektocht naar mijn persoonlijke ontwikkeling in combinatie met zakelijk succes. Steeds bewuster ging ik op zoek naar wat ik wel & niet wil, waar ik energie van krijg & wat mij vooral energie kost en met name wat voor doelen ik in mijn leven zou willen behalen.

Eigenlijk ben ik sinds de middelbare school altijd zoekende geweest naar een richting die het beste bij me zou passen. Het kiezen van een vervolg opleiding ging dan ook niet van een leien dakje en eigenlijk ben ik tot op heden niet helemaal zeker over wat ik met de opleiding, International Business and Languages, kan doen. De jaren die daarop volgde was ik voornamelijk onbewust en zonder concreet doel aan het ‘zoeken’ naar iets waar ik gelukkig van zou worden. Doordat ik steeds meer begon te lezen over persoonlijke ontwikkeling, werden de essentiële vraagstukken zoals “wat vind ik belangrijk, waar heb ik echt plezier in en wat wil ik bereiken” steeds makkelijker te beantwoorden.


En heel eerlijk gezegd is mijn zoektocht nog niet voltooid en weet ik ook niet of het ooit zal zijn. Wat ik wel duidelijk voor ogen heb is; life is short. De tijd die we op deze prachtige aardbol hebben is niet eindeloos, wordt niet langer (24 uur in een dag) en kan je niet uitspelen (dus no pressure!) maar kan je wel voor het grootste gedeelte zelf inrichten met jouw eigen doelen.

Ondanks de onzekerheid over bepaalde aspecten in mijn leven en zoektocht naar mijn eigen geluk, is en blijft fotografie voor mij de rode draad. In het afgelopen jaar ben ik me steeds meer gaan verdiepen in fotografie, puur omdat ik het leuk vind en er energie van krijg. Wat voor soorten camera’s zijn er allemaal, welke lenzen gebruik je in verschillende situaties, hoe en in welke sfeer wil ik mijn foto’s bewerken en op wat voor soort fotografie wil ik me focussen? De uren vliegen voorbij als ik bezig ben met onderzoeken naar, het maken en bewerken van foto’s.

Fotografie is voor mij een manier om bewuster naar de wereld te kijken; de gebouwen, landschappen en vooral de mensen om mij heen. Door het vast te leggen op beeld, kijk ik écht naar alles. Het zit in de kleine dingen die van grote betekenis kunnen zijn om vervolgens de meest waardevolle herinneringen vast te leggen, voor iedereen op een eigen manier. Deze persoonlijkheid zal je dan ook terug vinden in mijn foto’s. Ik ga niet voor het ‘perfecte’ plaatje, maar laat de spontaniteit, eerlijkheid en kwetsbaarheid spreken.


Sinds ik jaren geleden mijn eerste camera heb gekocht, ben ik dol geweest op fotograferen. De afgelopen jaren was fotografie een onderdeel van mijn werk, wat inhield dat ik interieur foto’s mocht maken van vakantiehuizen. Mijn interesse in fotografie groeide steeds meer en nadat ik een cursus had gevolgd kon ik niet meer terug. Voor mijn reis heb ik een nieuwe camera aangeschaft waarmee ik een stapje hoger kan gaan in de fotografie en tijdens mijn reis kan ontdekken.

En dan nu..

Het nieuwe jaar staat voor mij in het teken van focussen op nieuwe dingen waar ik mijn geluk uit kan halen en dit begint met een verre reis naar Australië en Nieuw-Zeeland van bijna drie maanden. Tijdens deze reis zal ik beginnen met het delen van mijn foto's zodat jullie mijn verhaal kunnen volgen. Iedere vrijdag zal ik een blog post plaatsen in de vorm van "Photo Friday". Hier post ik mijn favoriete foto's van de afgelopen week met bijbehorende omschrijving en ervaring. Daarnaast zal ik regelmatig blogs posten in verslag vorm, genaamd "Take me on a Journey".

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe posts over mijn reis? Volg dan mijn Instagram Justphograph.nl!


Liefs,

Patty