Zoeken

Photo Friday #03

SYDNEY! Eindelijk is het zover, de stad waar ik jaren lang over gedroomd heb. Bovenstaand beeld staat dan ook al enige tijd in mijn geheugen gegrift en nu eindelijk is het zover. Vanaf de Harbour Bridge lopend bereik je de stad met het Sydney Opera House in zicht. Adembenemend mooi uitzicht. Uiteraard moest dit plaatje dan ook worden vast gelegd, hoe cliché dan ook.

Het Opera House kan je dan ook op veel manieren fotograferen. Een wandeling om het hele gebouw heen is zeker de moeite waard en geeft telkens weer een ander perspectief. Zelf een klein gedeelte van het grote object geeft nog duidelijk weer wat het onderwerp van de foto is.

De skyline van Sydney overdag. Ondanks de al hoge torens in dit beeld worden er vandaag de dag nog tientallen tegelijk bij gebouwd. De stad leeft, is overladen met toeristen en blijft enorm in ontwikkeling.

De voormalige premier van NSW, Jack Lang, die de brug officieel opende omschrijft met zijn naam al een groot gedeelte van de indruk die de brug maakt; oneindig lang. Het beeld van de Harbour Bridge geeft de oneindigheid dan ook weer. Het uitzicht vanaf de Harbour Bridge naar het centrum van Sydney is ontzettend mooi. Weer een uitzichtpunt waar ik uren zou kunnen kijken.

Links het straatbeeld van Sydney vanaf de trambaan genomen en vanaf rechts beginnen er een aantal foto's van de botanische tuinen die zich midden in het centrum van Sydney bevinden.

Een gigantische bamboe met ontelbaar veel namen in de stammen gekerfd.

Na Sydney vervolgde onze route over de Pacific Highway met regelmatig een picknick of bezoek aan een dorpje langs de zee. Ondanks dat het uitzicht over de zee hetzelfde blijft, werden we telkens weer verrast met een nieuw prachtig uitzichtpunt.

Vanuit bovenstaande perspectief lijkt het strand in NSW wel op een maanlandschap. Het strand is vaak erg rustig, op Bondi Beach na, en hier en daar zie je een verdwaalde wandelaar of vogel (zie hieronder) over het strand struinen.

Langs de wel bekende tourist drive bevinden zich meerdere wandelingen die uitzicht bieden over de natuur en de zee.

Naast de prachtige natuur van Australië beschikt het land over veel verschillende diersoorten. Flying Foxes, Kookaburra's e Tree Goanna's komen we met enige regelmaat tegen op de campsites.

Flying Foxes, ook wel vleerhonden, zijn zowel overdag als s'nachts te zien en hangen met tientallen tegelijk hoog in de bomen. We hebben ons laten vertellen dat de vleerhonden een spanwijdte van 1 meter kunnen hebben.

De verhalen die rondgaan op de campites over Kookaburra's zijn helemaal waar. De Kookaburra is absoluut geen verlegen vogel en is dan ook gek op worstjes van de BBQ. Ondanks onze oplettendheid was een grote Kookaburra ons toch te slim af en griste een worstje van het bord.

De Tree Goanna is een prachtig reptiel dat gelijkenissen vertoont met de krokodil. De eerste keer is het even schrikken als er een groot beest in je ooghoek naar je toe kruipt, maar na een aantal keer is dit weer 'gewoon'. De benaming van de Goanna omschrijft het goed aangezien ze graag in bomen klimmen en zich maar al te graag in lege holtes van de boom verstoppen.