Zoeken

Photo Friday #04


Deze week staat in het teken van regen. Regen, regen en nog eens veel meer regen. Na de heftige bosbranden in Australië is het nu tijd voor overstromingen. Van extreem naar extreem. Ondanks dat de lokale bevolking blij is dat er geen branden meer zijn, blijven ze in angst voor hun woning, familie en dieren op het land.

Onderweg in New South Wales en Queensland kwamen we meerdere wegen

tegen die afgesloten waren vanwege overstromingen. Gelukkig werden we bij elke onderbreking goed geholpen door de lokale bevolking met tips over alternatieve routes.

Bovenstaande twee foto’s geven het grimmige beeld van de werkelijkheid goed weer. Het water inclusief bomen stroomde behoorlijk snel de weg over waardoor oversteken geen optie was. In de stromende regen stonden we er naar te kijken, want je moet toch wat als het non-stop regent!

Na een paar uur rijden kwamen we uit bij een wandeling naar bekende watervallen; Curtis Falls in Tamborine National Park. Een lokale man gaf aan dat we de wandeling zeker moesten lopen ondanks de regen. De waterval zou door de heftige regen van de afgelopen week spectaculair zijn en niets was minder waar!

Het effect van de heftige regen van de afgelopen week!

Naast de vele foto’s met regen sluit ik de week af met nog een aantal zonnige foto’s. Langs de Gold Coast in Queensland zijn vele surf plaatjes waar tientallen surfers de hoge golven trotseren. Op de achtergrond is Surfers Paradise te zien.

Fingers crossed voor beter surf weer de komende dagen! :)