Zoeken

Photo Friday #05


Brisbane it is! Nadat we een week in regen gezeten hebben is het eindelijk mooi weer! Wat bewolking hier en daar maar de temperatuur is prima (30+) en boven al; geen regen. Per fiets (we blijven Nederlanders) hebben we de stad in 2 dagen verkend. Doordat de fietspaden langs het water in de stad liggen kun je er rustig fietsen en heb je geen last van auto's en bussen.

Onder de Story Bridge in het centrum vonden we verschillende eettentjes voor de lunch. Naast lunch-gelegenheden was er in dit gebied van de stad genoeg entertainment voor onder andere een gezellige vrijdagmiddagborrel. Met name op zaterdagmiddag leek heel Brisbane hier naar toe te trekken en in chique style te dineren.

Tijdens de fietstocht door de stad kwamen we onder andere langs de trekpleisters Sint John's Cathedral, Bank of New South Wales en zoals hieronder te zien The Wheel of Brisbane.

The Wheel of Brisbane bij zonsondergang.

Op Valentijnsdag waren de verliefde stelletjes overal in de stad te vinden. Op elke hoek van de straat stond er een (jonge) man te wachten met een bos bloemen en/of knuffels in zijn hand. Erg leuk om te zien!

Na Brisbane vervolgden we onze weg via de Sunshine Coast, Noosa en Hervey Bay naar Fraser Island. Naast de eerder genoemde plaatsen staat Fraser Island al enige tijd op mijn bucketlist. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld, heeft een tropisch klimaat, beschikt over een afwisselend landschap (mangrovebossen, tropische regenwouden en duinlandschap). Niet zo gek dat dit eiland op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Op het eiland bevinden zich verschillende freshwater lakes en helder blauwe meren, beide ontstaan door wind en regenwater. Om het eiland zo goed mogelijk te verkennen zijn we per boot, bus en vliegtuig gegaan.

Doordat het eiland voor een groot deel uit Tropisch regenwoud met (hobbelige!) zandwegen bestaat, gaat de 'snelweg' rond het eiland over het strand.

Maheno scheepswrak op Fraser Island. Sinds 1935 aangespoeld op het strand en ligt grotendeels onder het zand. Enkele delen zijn zichtbaar en daardoor uiteraard een toeristische trekpleister.

Vanuit de lucht werden we getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over het eiland. Pas dan kun je goed zien hoe lang het eiland is en wat voor soorten landschappen er zich bevinden. Met een strandlengte van 123km was het opstijgen en dalen een eitje!

Fraser Island vanuit de lucht.

'Kampeerplaats' op Fraser Island.Prachtig regenwoud, frisse zoetwater meren, helder blauw zeewater en hagelwitte zandstranden omschrijven Fraser Island in een zin compleet. Een ervaring om nooit te vergeten en zeker een aanrader om naar toe te gaan!