Zoeken

Photo Friday #06

Deze week staat in het teken van witte stranden, helder blauw water, wilde dieren en heel veel mooie natuur. Van de Whitsundays tot Magnetic Island in het noorden van de staat Queensland en midden in het hart van de Great Barrier Reef.

Vanuit Airlie Beach gingen we met een boot langs verschillende eilanden van de Whitsundays. Wandelen, snorkelen en genieten van de prachtige stranden stond op de planning. Zoals op de foto te zien is het met snorkelen aangeraden om een "stinger suit" aan te trekken vanwege de kwallen. Ook de roggen zagen we regelmatig terug in het water wat vanaf een lookout goed te zien was.

Whitsundayeiland vanaf de lookout.


Op bovenstaande foto is duidelijk te zien hoe helder en blauw het water is.

Op de kustweg tussen de twee bestemmingen kwamen we op een campsite tientallen kangaroo's tegen. Het blijft een bijzonder gezicht om deze dieren te zien rennen en springen door het veld.

Voor de kust van Townsville bevindt zich Magnetic Island. Het eiland heeft een oppervlakte van 52 vierkante kilometer met 1 hoofdweg waarover je kan rijden. Ook dit eiland beschikt weer over helder blauw water en prachtige uitzichten. De verschillende verlaten stranden omgeven door rotsen zijn dan ook perfect om te snorkelen en het great barrier reef van dichtbij te bezichtigen.

Uitzichten op Magnetic Island.

Op beide eilanden werden we verrast door prachtige dieren die in het wild leven. Kangaroo's, koala's, fel gekleurde vlinder/vogels en spinnen kwamen we regelmatig tegen.


Deze griezelige plaatjes zijn de werkelijkheid van Australië. Af en toe is het echt even schrikken, vooral wanneer er een spin zo groot als je eigen hand in het midden van het wandelpad bungelt. Echter levert het wel mooie foto's op..

Gelukkig zijn er in Australië vooral veel schattige beesten te zien, zoals de Rock Wallaby.

En last but not least, Bob de buschauffeur! Tijdens een wandeling was deze koala van dichtbij te zien en was zeer geïnteresseerd in de camera.


Dit was voor ons de laatste week in Australië en vanaf maandag gaat ons avontuur verder in Nieuw Zeeland. To be continued!