Zoeken

Photo Friday #07

De laatste week in Australië is helaas alweer aangebroken. Plaatjes zoals hierboven zijn veel langs gekomen en zullen we thuis nog vaak terug kijken. De laatste week in het prachtige Down Under staat in het teken van snorkelen, duiken en varen. Met andere woorden genieten van de prachtige onderwaterwereld, genaamd de Great Barrier Reef.

Om gelijk maar een beeld te schetsen van hoe prachtig de natuur onder water is, hierbij drie foto's die de kleur, variëteit en dieren weergeven. Toch blijft het lastig om dit goed weer te geven met foto's. De beleving zelf was adembenemend mooi. Tientallen schildpadden, haaien , gekeurde vissen en fel gekleurd koraal in overvloed. Een ervaring om nooit te vergeten!

Zoals op bovenstaande foto duidelijk te zien was het water onwijs helder. De verschillende kleuren blauw waren spectaculair om vanaf de boot en het eiland (Green Island) te zien.

Zoals gezegd was dit de laatste week in Australië en de komende tijd staat Nieuw Zeeland op de planning. Op maandagnacht kwamen we aan in Auckland op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. In totaal zullen we 4 weken in Nieuw-Zeeland rondreizen, waarvan 2 op het Noorder- en 2 op het Zuidereiland.

In Auckland verbleven we een aantal nachten in een oud station dat recent omgebouwd is tot een hotel. Na 6 weken kamperen was het heerlijk om weer in een goed bed met airco te slapen. Overigens ligt de temperatuur ongeveer 10 graden lager dan in Australië wat we tot nu toe niet erg hebben gevonden!

In Auckland, gebouwd op 50 vulkanen, liggen de wegen dwars door elkaar heen (en omhoog en omlaag) en verschillen de gebouwen van ouderwets tot modern. Zoals hierboven te zien staat dit vaak naast elkaar wat het een bijzondere stad maakt.

De eerste paar wandelingen nabij Coromandel zijn prachtig en vooral de uitzichten over zee en de bergen zijn waanzinnig.

Zeilboot op weg naar de open zee vanaf de stad Auckland.

Sinds Australië heb ik steeds meer plezier gekregen in het fotograferen van dieren, dus ook de laatste twee foto's van een (mega) seagul mogen niet ontbreken. Tot nu toe bevalt Nieuw-Zeeland ons erg goed en we kijken uit naar nog veel meer prachtige uitzichten, wandelingen, vriendelijke mensen en bijzondere overnachtingen!