Zoeken

Photo Friday #08

De eerste volledige week in Nieuw-Zeeland is een feit! Het was een week vol met avontuur en bucketlist vinkjes die we gezet hebben. Van Hobbiton in Rotorua naar het Tamaki Maori Village en van de Tongariro Crossing tot aan het zuidelijke puntje van het Noordereiland in Wellington. Zo terugkijkend op de week is het allemaal teveel om op te noemen!

Het begint in de buurt van Rotorua, onze slaapplek, waar de filmlocatie van de Lord of the Rings en de Hobbit films ligt. Tijdens de autorit naar Matamata, de locatie van de Hobbit Movie Tours, krijgen we steeds meer het gevoel dat we in de films zelf rondrijden. De rondleiding voert ons langs alle Hobbithuisjes met bijbehorende toelichting over de filmopnames. De tijdelijke filmset is naar een permanente locatie omgebouwd, zodat het publiek dit alles kan aanschouwen, waarbij met name de details indrukwekkend zijn. Hieronder volgen een aantal foto's die deze details weergeven.

Rotorua, de thuisbasis van spuitende geisers, stromende waterbronnen en exploderende modderpoelen. Het is één van de meest thermische gebieden in heel Nieuw-Zeeland en daarnaast een van de bekendste steden van het Noordereiland met bijna drie miljoen bezoekers per jaar.

Uitzichten vanuit onze Airbnb.

Rotorua wordt ook wel 'Sulphur City' genoemd en bij aankomst valt de doordringende zwavelgeur meteen op. De vulkanische activiteiten in de stad zorgen voor warmwaterbronnen, modderpoelen en spuitende geisers. In het Thermal Wonderland, gelegen in het geothermisch gebied Wai-O-Tapu hebben we deze (niet-zo-lekker-ruikende) natuurelementen bezocht en dit leverde mooie gekleurde foto's op!

Voor de Maori (inheemse bevolking), zo'n 35% van de bevolking, is Rotorua een heilige plek. Voor ons de perfecte gelegenheid om een Maori dorp te bezoeken om met eigen ogen te aanschouwen hoe het Maori volk leeft. De rondleiding door het Tamaki Maori Village leverde dan ook weer mooie indrukken op. Van een traditioneel bereide maaltijd tot zang-/dansvoorstellingen over de cultuur en inzichten in hoe de Maori woont en leeft; alles kwam aan bod.

En dan last but not least, het hoogtepunt van de eerste week in Nieuw-Zeeland; de Tongariro Crossing! Een hike van 19,4km lang door actief vulkanisch gebied met prachtige uitzichten over de kraters en als kers op de taart de Emerald Lakes. Een pittige tocht maar de foto's spreken voor zich..

En dan nu op naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland voor nog meer avonturen en foto's! Groetjes vanaf de boot in Wellington.