Zoeken

Photo Friday #09

Hiken, mountainbiken, varen, kajakken en veel auto rijden staat deze week op de planning. Op het Zuidereiland van Nieuw- Zeeland is ontzettend veel te doen in de buitenlucht en is daardoor een perfect outdoor land. Met een temperatuur van tussen de 18 en 23 graden leent het klimaat zich er ook nog eens goed voor.

Het Abel Tasman National Park (ontdekt door de Nederlander Abel Tasman) was onze volgende stop op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Je kunt hier onder andere hiken, kajakken, fietsen, kamperen in het wild en zeehonden spotten. Met de boot werden we de eerste dag naar het park gebracht om vervolgens aan de wandeling (17km) te beginnen.

De eerste trekpleister was de Split Apple Rock, ook wel pacman genoemd. Een bijzondere rots in de vorm van een door midden gehakte appel, geheel gecreëerd door de natuur.

Helder groen/blauw water langs de kustlijn.

Tijdens de wandeling liepen we langs verschillende baaien met prachtig helder blauw (en groen/blauw) water. Langs de rotsen zie je vaak ingangen die een grot vormen.

Bovenstaande foto geeft een goed beeld weer van hoe de wandeling er zo ongeveer aan toe ging. Kabbelend water, een oase van groen en leuke avontuurlijke paden met af en toe een brug. Heerlijk rustgevend om door heen te lopen!

Na een aantal dagen in het Abel Tasman National Park te zijn geweest, zetten we onze koers voort richting het kleine plaatsje Punakaiki, aan de West kust. Onderweg stopten we bij een uitzichtpunt waar we zeehonden konden spotten.

And we did! Links een zeehond met haar jongen en recht een donkere zeehond wat meer op het droge.

Punakaiki staat bekend om de beroemde Pancake Rock en blow holes. We hadden gelezen dat je het mooiste uitzicht hebt als je tegen zonsondergang heen gaat. Ook staat het water dan hoog waardoor er natuurlijke blow holes ontstaan. De ondergaande zon op het strand, de opgestapelde platte rotsen en de blow holes door de wilde zee waren een bijzonder natuurverschijnsel om naar te kijken!

Het was een heldere avond en naar mate de zon steeds verder in zee zakte werd het uitzicht steeds mooier. Op onderstaande twee foto's is duidelijk te zien dat het "Golden hour" de foto's een stukje magischer maakt!

"Pancake Rock" voor zonsondergang

"Pancake Rock" tijdens zonsondergang

Uiteindelijk kleurde de hemel paars/geel/rood en kwamen de sterren tevoorschijn.


Tijdens de (alweer) 9de week van onze reis werden we helaas steeds bewuster van de gevolgen van het Corona virus in de wereld. Met name door de berichten vanuit Nederland (en de EU), maar ook doordat het in Nieuw-Zeeland steeds zichtbaarder wordt. Op dit moment zijn er nog 'maar' 39 gevallen in Nieuw-Zeeland waarvan de meerderheid op het Noordereiland. Ondanks dat we er wel voor vrezen en het per dag proberen te bekijken, merken we er nog relatief weinig van. Alles gaat tot nu toe gewoon door, supermarkten zijn rustig en alle horeca en activiteiten centra zijn open. Uiteraard weten we niet voor hoe lang, maar hopelijk kunnen we de laatste twee weken van de reis afmaken en geven de wekelijke foto's wat positieve afleiding. Be safe!


Liefs,

Patty