Zoeken

Photo Friday #10

Wat de één na laatste blog post van Nieuw-Zeeland zou moeten zijn, is door de Corona omstandigheden veranderd in de laatste blog post. Doordat het virus ook in Nieuw-Zeeland steeds verder aan het verspreiden was, voelden we de noodzaak om de reis toch eerder af te breken en een nieuwe vlucht naar huis te boeken. Na een lange dag en avond speuren op het internet hadden we uiteindelijk een terugreis van 4 dagen in elkaar geflanst. Van Christchurch naar Auckland, vervolgens naar Los Angeles, Londen en Amsterdam. Nu een week later blikken we terug naar onze 10de en laatste week in Nieuw-Zeeland..

Het hoogtepunt van de week was de wandeling naar Roys Peak in Wanaka. In een paar uur tijd stijg je om precies te zijn maar liefst 1228 meter! Echter waren de zweetdruppels, gehijg en spierpijn erna het helemaal waard wanneer je eenmaal het 360 graden uitzicht van Roys Peak hebt gezien.

Niet alleen op de top, maar ook tijdens de wandeling zelf waren de uitzichten continu waanzinnig. Bovenstaande foto is van redelijk onderaan de berg genomen.

Het wandelpad slingert aardig heen en weer waardoor de uitzichten toch steeds weer iets verschillen en steeds waanzinniger werden (we dachten steeds dat het niet nog mooier kon worden).

Hierbij twee verschillende uitzichtpunten langs de route met de prachtige bergen op de achtergrond. Af en toe bleven we een tijdje staan kijken om al het moois goed tot ons door te laten dringen (en om uit te hijgen ;)).

Lake Wanaka op de achtergrond.

Het 'wild' dat we overal in Nieuw-Zeeland tegen komen was ook tijdens de wandeling weer te zien. Schapen, vlinders, vogels en konijnen kwamen we met enige regelmaat tegen.

Na een kleine vier uur wandelen hadden we de top bereikt! Zo'n waanzinnig mooi plaatje hadden we beide nog nooit gezien..

De tiende Photo Friday is nu gelijk de laatste van onze reis naar Nieuw-Zeeland en Australië. Een droomreis om nooit te vergeten!