Zoeken

Photo Friday #12

Een kijkje in mijn maand vol fotoshoots, ontwikkelingen in fotografie en een heel tof hoogtepunt!

Welkom op weer een nieuwe Photo Friday :)

De maand september is alweer voorbij gevlogen. Naast mijn vaste werkdagen heb ik per week een aantal fotoshoots mogen doen in de prachtige natuur rondom Bergen, Schoorl en Alkmaar. Van een zwangerschap tot aan een newborn en verschillende families tussendoor. Een hele leerzame maand met veel plezier tijdens de fotoshoots en de nabewerking van de foto’s. Het leuke vind ik dat ik mijn eigen stijl steeds meer ontwikkel en ook steeds vaker trots ben op het eindresultaat.

Toen ik bovenstaande foto's naast elkaar zag, werd het al vrij snel duidelijk dat ik mijn eigen stijl terug zie in de foto's. Ze zijn beide op totaal verschillende locaties en momenten van de dag gemaakt, maar toch kan je duidelijk de gelijkenissen in stijl terugzien.


Hoogtepuntje van de week

Afgelopen weekend, voordat de nieuwe corona regels werden aangekondigd, mocht ik een evenement (ja, je leest het goed!) fotograferen in Amsterdam. Op verzoek van het evenementen bureau uit Haarlem, Loco-concpets, ging ik met veel plezier aan de slag. Een eer om deze gezellige dag te fotograferen en tevens erg leuk om weer op een evenement aanwezig te zijn!  

Het evenement was gericht op alle bezoekers die naar het winkelgebied Oostpoort in Amsterdam kwamen, zowel voor kinderen als volwassenen. Juist in deze tijd kan het geen kwaad om de winkels extra te promoten en het winkelen gezellig te maken. Van een silent disco tot aan een modeshow door het winkelgebied; overal was over na gedacht!  

De compositie van bovenstaande foto is wat gewaagd, maar geeft extra dimensie aan het geheel. Door juist de foto uit te snijden (just do it!), spreekt een foto vaak meer aan. In dit geval komt het met name door de donkere & stoere zwarte kleurtint die in de gehele foto aanwezig is.


Zoals je op de foto kunt terugzien vind ik het leuk om te spelen met de scherpte/diepte in een foto. Welk object stel je scherp in en ga je voor het veilige onderwerp in een foto of kies je juist een ander object zodat de foto er meer uitspringt?

Ik probeer vaak om een extra effect toe te voegen aan een foto door een element op de voorgrond te zetten waardoor er meer scherpte/diepte in de foto ontstaat.


Dit was 'm voor deze week! Hopelijk heb je zelf ook een fijne week/maand gehad.


Fijn weekend <3


#fotograafnoordholland #alkmaarfotograaf #familiefotograaf #fotograaf #portretfotograaf #lifestylefotograaf #oostpoortamsterdam #eventfotograaf #noordholland #makingmemories #canonphotography #canonnederland #campturethemoment #justphotograph